Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ιαματικά Λουτρά






Τα Λουτρά του νομού Πέλλας είναι ιαματικά!

"Λουτρά Ποζαρ"
Τα Λουτρά Λουτρακίου απέχουν μόλις 3 χλμ. από τον οικισμό Λουτράκι, μόλις 37 από την Έδεσσα, 14 χλμ. από την Αριδαία και 25 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Η θεραπευτική τους αξία είχε ήδη διαπιστωθεί από τα αρχαία χρόνια αλλά επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα μετά από προσεγμένες χημικές αναλύσεις. Στην περιοχή των Λουτρών λειτουργούν πολλά υδροθεραπευτήρια.
Η θερμοκρασία του νερού που αναβλύζει στην περιοχή, φτάνει τους 37 βαθμούς C και για το λόγο αυτό πολλοί είναι εκείνοι που τα επισκέπτονται και το χειμώνα! Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι εδώ δεν προσέρχονται μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας, με διαγνωσμένα προβλήματα υγείας αλλά και πάρα πολλοί νέοι που απολαμβάνουν τα Λουτρά. Η υπαίθρια πισίνα αλλά και οι φυσικές λίμνες στην κοίτη του υδροποτάμου καθώς και η άχλη που δημιουργείται στην περιοχή από τη διαφορά θερμοκρασίας, συνθέτουν ένα μυστηριακό τοπίο που αποτελεί πόλο έλξης για την ομορφιά και τη σπανιότητά του! Ακόμα, κοντά στα Λουτρά βρίσκεται το εντυπωσιακό φαράγγι ‘Ράμνο Μπορ’ (Ίσο Πεύκο) και ένα σημαντικό σύμπλεγμα σπηλαίων με πολλές ανακαλύψεις που ανατρέχουν στη νεολιθική εποχή. Στις εγκαταστάσεις των λουτρών λειτουργούν ξενώνες.
















































7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφες οι φωτογραφίες σου..
Σου έρχεται να ξεκινήσεις για εκεί!!

Alkmini είπε...

Σωτηρη (ωχ δεν εχω γραψει την εκθεση που ελεγα)
αυτη η μικρη αποδραση στη Β.Ελλαδα με ακολουθει για να αντεχω τα διαφορα της καθημερινοτητας.
οταν νοιωθω καπως ανοιγω τις φωτο και ξαναταξιδευω.

kiki είπε...

Τη Βόρεια Ελλάδα την έχω δει ελάχιστα. Την Έδεσσα καθόλου. Ελπίζω κάποια στιγμή αν πάω...

H.Constantinos είπε...

Εχω ξανακούσει για τα λουτρά αυτά, πρέπει να ειναι πραγματικά ωραία η περιοχή, δεν έχω πάει όμως ποτέ. Ούτε Καϊμακτσαλάν, ούτε Εδεσσα. Θάπρεπε...

Alkmini είπε...

@κικιτσα ειναι πανεμορφη η Βορεια Ελλαδα. εσυ αν πας στην Εδεσσα δεν θα προλαβαινεις να βγαζεις φωτος.

@κωνσταντινε τα λουτρα πρεπει να ειναι πολυ ωραια εμπειρια, εγω δυστυχως δεν ειχα παρει μαγιω μαζι μου & εβλεπα τους αλλους.
Το Καϊμακτσαλαν δεν μου ειπε και πολλα πραγματα.Εχω δει και πιο ομορφα χιονοδρομικα και καταφυγια. Ο παλιος Αγ.Αθανασιος ηταν πολυ ομορφο μερος με πετροκτιστα σπιτια.

KOSTAS είπε...

Πριν από λίγο έφυγα από τα λουτρά του Πόζαρ, και φτάνοντας στην Βέροια, κάθισα στο pc, σερφάροντας σας βρήκα.
Είναι καταπληκτικό μέρος(το Πόζαρ), είχα έρθει στην περιοχή πριν από πολλά χρόνια, δεν ήταν έτσι, ένα απλό ρέμα ήταν, με κάμποσες ξύλινες παράγκες με τσίγκια.
Αυτό το πράγμα τώρα είναι διαφορετικό και ωραίο.
Αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί με πάνω από 2G μνήμη στην φωτογραφική του μηχανή, το μαγιό του, το μπουρνούζι του, και μερικά παγούρια για να πάρει νερό.

Alkmini είπε...

@κωστα καλωσορισες
πραγματικα λυπηθηκα που δεν ειχα μαγιο μαζι μου να βουτηξω στα ιαματικα για κατι τετοια εμενα μου αρεσουν πολυ.
την επομενη ομως φορα μηχανη,μαγιο,μπουρνουζι και πολλα δοχεια να παρω νερο.
σ ευχαριστω