Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Tι άλλο θα δούν και θα διαβάσουν τα ματάκια μας ...!!!

clip_image001 GenPet01

"Ενα γενετικά τροποποιημένο ον, που σχεδιάστηκε για να πωληθεί ως pet από εταιρεία γενετικής μηχανικής, προκαλεί σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια μορφή παιδικής κούκλας με γενετικά τροποποιημένο DNA, η οποία έχει μεν το μέγεθος παιδικού παιχνιδιού, διαθέτει ωστόσο μηχανισμούς καρδιακών παλμών, αίσθηση του πόνου, ακόμη και αληθινά δόντια. Διατίθεται σε επτά διαφορετικούς τύπους.

Το genpet, είναι ένα ζωντανό μαστοφόρο που αναπνέει. Η εταιρεία Bio-Genica που το κατασκεύασε, φρόντισε να του τοποθετήσει αίμα, κόκαλα και μύες που μπορούν να αιμορραγήσουν εάν κοπεί ένα μέρος τους. Σχεδιάστηκε για να πωλείται σε καταστήματα παιδικών παιχνιδιών και όχι κατοικιδίων ζώων, αν και θα πωλείται ως κατοικίδιο. Γι' αυτό και διατίθεται σε πλαστική συσκευασία.

Η διαδικασία σύμφωνα με την οποία κατασκευάστηκε το genpet, ονομάζεται "Zygote Micro Injection" και αποτελεί συνδυασμό DNA, με την εισροή συγκεκριμένων πρωτεϊνών διαφορετικών ειδών. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1997, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό κοινών στοιχείων ανάμεσα σε ποντίκια και μέδουσες βιοκαλλιέργειας και από τότε συναντάται στην κλωνοποίηση κουνελιών, γουρουνιών, ψαριών και πιθήκων. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο σε χιμπατζήδες, αράχνες και πρόβατα. Και τώρα έρχεται το genpet.

To genpet διατηρείται στην πλαστική συσκευασία με έναν τύπο χειμερίας νάρκης που ελέγχεται από σωλήνα από τον οποίον διοχετεύεται ειδική πρωτεϊνη." Διάρκεια ζωής από 1 έως 3 χρόνια. Μπορείτε και να το θάψετε...!!!!

Πιο Αναλυτικά:

Ενα “νέο” που κυκλοφόρησε γρήγορα.. Μια Καναδική εταιρεία Γενετικής Μηχανικής, η Bio-Genica, φέρεται να έχει δημιουργήσει κατοικίδια ζωάκια τα οποία μπορούν να πωληθούν ως συσκευασμένα προϊόντα χάρη στα ειδικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδει η τροποποίηση του DNA τους..

Ζωάκια, νέα μορφή ζωής, που πωλούνται σε ειδική συσκευασία που τα κρατά σε λήθαργο μέχρι την αγορά με διάρκεια ζωής από 1 ως 3 χρόνια και σε 6 διαφορετικούς χαρακτήρες, από πολύ ήσυχα μέχρι πολύ ζωηρά ανάλογα με το τι επιθυμεί ο καταναλωτής… Αυτή η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Το όλο θέμα αποδίδεται ίσως καλύτερα μέσα από τον τρόπο παρουσίασης του “προϊόντος” όπως δίνεται από τους δημιουργούς του καθώς και οι απαραίτητες εξηγήσεις στο τέλος…genpet_3

Η Βιο-Genica παρουσιάζει την δημιουργία της

“..Τα GenpetsTM είναι κατοικίδια ζώα μαζικής παραγωγής κατασκευασμένα με την βοήθεια της γενετικής μηχανικής όπως αυτή εφαρμόζεται σήμερα…Οι κούκλες και τα ρομποτάκια γίνονται πια γρήγορα βαρετά, ενώ τα παραδοσιακά κατοικίδια ζώα απαιτούν διαρκή φροντίδα…Τα GenpetsTM εντούτοις, μαθαίνουν και προσαρμόζονται. Είναι κατοικίδια ζώα, αλλά πολύ καλύτερα. Είναι γενετικά τροποποιημένα ώστε να είναι όπως αξιόπιστα και αποτελεσματικά ως οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στις πολυάσχολες ζωές μας. Αντί της μαζικής πώλησης αυτών των ζώων, κάθε κατοικίδιο έρχεται προ-συσκευασμένο ως πλήρως ανεξάρτητη μονάδα. Η συσκευασία είναι αυτό που ξεχωρίζει πραγματικά το GenpetTM από κάθε άλλο προϊόν στην αγορά σήμερα, καθώς σχεδιάζονται με ένα υψηλό επίπεδο ενσωματωμένης τεχνολογίας που εξασφαλίζει πλήρη έλεγχο της κάθε μεμονωμένης μονάδας…Εμπορευόμαστε τη ζωή την ίδια…”

Επαναπροσδιορίζουμε της φύση

Η φύση ποτέ δεν έχει υπάρξει ένα κλειστό σύστημα, ούτε έχει ισορροπηθεί– εμείς ως είδος την επηρεάζουμε εδώ και χιλιάδες έτη. Είναι η έμπνευσή μας, και με την επιλογή του καλύτερου που έχει να προσφέρει ήμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε την απόλυτη τελειότητα…Το πατεντάρισμα έμβιων συστημάτων έχει γίνει πια μια αποδεκτή πρακτική δεδομένου ότι η προοπτική για τη ζωή έχει αλλάξει…Η φύση σε μας, δεν είναι τίποτα λιγότερο από έμπνευση. Έχουμε διαλέξει το καλύτερο για να δημιουργήσουμε την απόλυτη τελειότητα…Θέλουμε το αύριο να είναι ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέρος

Σπάζοντας τους φραγμούς

Ζούμε σε συναρπαστικούς καιρούς. Με την ιδιωτικοποίηση της φύσης, οι γεωργικές καλλιέργειες είναι γενετικά τροποποιημένες για μεγαλύτερη παραγωγή, και οι οργανισμοί με το ενσωματωμένους μηχανισμούς βραχυβιóτητας μπορούν πια να πωλούνται ως επεξεργασμένα αγαθά. Η Βιο-Genica έχει αυτό-προσδιορισθεί επιτυχώς ως εταιρική οντότητα με δυνατότητα να μεταβληθεί αποτελεσματικά ο τρόπος που βλέπουμε τη ζωή. Όπως σε κάθε τεχνολογική πρόοδο μέχρι σήμερα, θα προσδιορίσουμε αυτήν την γενετικά τροποποιημένη ζωή στο να προσαρμοστεί στις ζωές μας με τον ίδιο τρόπο που έγινε με τα κινητά τηλέφωνα, τα gameboy, τις φρυγανιέρες και κάθε άλλα αναλώσιμα, τεχνολογικά προϊόντα. Φέρνουμε το προϊόν από τις φάρμες και τα βιο-εργαστήρια ανάπτυξης στα καταστήματα ώστε να προσαρμόζονται στον καταναλωτικό, πολυάσχολο τρόπος ζωής μας. Η επένδυση της Βιο- Genica στην προώθηση αυτής της τεχνολογίας θα διαμορφώσει άμεσα το μέλλον αυτής της βιομηχανίας. Εσείς πού θα είστε;

Περιγραφή του προϊόντος

Πώς δημιουργούνται τα Genpets;

Το αρχικές πρωτότυπο και η αναπαραγωγή των Genpets δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μια διαδικασία αποκαλούμενη "Έγχυση Μικρο-ζυγωτών" ενώ κατόπιν τα Genpets αναπτύσσονται σε αγροκτήματα και εργαστήρια αναπαραγωγής και εκτροφής. Η Έγχυση Μικρο-ζυγωτών εξελίσσεται γρήγορα σε μια ευνοϊκή μέθοδος για τον ανα-συνδυασμό DNA, ή την εισαγωγή ορισμένων πρωτεΐνών από εντελώς διαφορετικά είδη. Η τεχνική ειδικότερα χρησιμοποιήθηκε το 1997 για να συνδυάσει ποντίκια με φωσφορίζοντες οργανισμούς, όπως μέδουσες και έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε για να τη δημιουργία φωσφοριζόντων κουνέλια, χοίρους, ψάρια, και τους πιθήκους (1). Από τότε, το ανθρώπινο DNA έχει συνδυασθεί με αυτών των στους χιμπατζήδων, αραχνοειδών, προβάτων. Το 2003 το ανθρώπινο DNA συνδυάστηκε επιτυχώς με το κουνέλι (και άλλα ζώα), για να δημιουργήσει τα επιτυχή υβρίδια χιμαιρών (2). Τώρα είναι η σειρά των Genpets.

Κάθε συσκευασία έχει ενσωματωμένο όργανο ελέγχου καρδιακών παλμών χαμηλού κόστους. Οι κύριοι μηχανισμοί του οργάνου φιλτράρονται μέσω του ενσωματωμένου μικροεπεξεργαστή, που μεταφράζει τη γραφική παράσταση σε εύκολα αναγνωρίσιμα φωτεινά στοιχεία. Αν και αυτά τα όργανα ελέγχου δεν είναι απολύτως απαραίτητα, προσθέτουν ελάχιστο κόστος στη γενική συσκευασία και τα ηλεκτρονικά συστήματα τραβούν αμέσως την προσοχή μικρότερων ηλικιών. Στις δοκιμές μας, λίγα παιδιά ήταν σε θέση να αντισταθούν σε φωτεινά σήματα μιας συσκευασίας. Ο περιορισμός των κατοικίδιων ζώων στη συσκευασία διασφαλίζει προφύλαξη από κάθε ζημία κατά τη διάρκεια της αποστολής, καθώς επίσης και το ότι κανένα άλλο μέτρο προφύλαξης δεν χρειάζεται να ληφθεί αφού τοποθετηθεί στο ράφι. Τα κατοικίδια ζώα έχουν τοποθετηθεί ειδικά για τη μέγιστη εξέταση, επιτρέποντας στους πελάτες για να δουν τα κατοικίδια ζώα πλήρως χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθούν από τις συσκευασίες ή να υπάρξουν πρότυπα επίδειξης. Κάθε ενιαία συσκευασία GenpetTM έρχεται ενσωματωμένη με μικροτσίπ τύπου 16f628a που όχι μόνο ελέγχει και επιτηρεί τις λειτουργίες ζωής, αλλά και προσθέτει τη δυνατότητα ιχνηλασιμότητας του προϊόντος. Όλα τα συστήματα υποστήριξης ζωής που ενσωματώνονται στη συσκευασία για να βοηθήσουν να παρατείνουν τη ζωή του προϊόντος στο ράφι του προϊόντος ελέγχονται άμεσα από αυτά τα μικροτσίπ.

Όταν τα GenpetsTM τοποθετηθούν στα ράφια καταστημάτων είναι σε ένα κατάσταση χειμέριας νάρκης. Αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει την άνεση τους ενώ είναι στα ράφια καταστημάτων αλλά μπορούν και να τοποθετηθούν οπουδήποτε μέσα σε ένα κατάστημα χωρίς πρόβλημα. Κάθε συσκευασία συνδέεται με ένα ειδικό θρεπτικό σωλήνα σίτισης που παρέχει το ειδικά διαμορφωμένο μίγμα μας. Αυτό επιτρέπει την απλή αποθήκευση ενώ στα ράφια χωρίς ειδικές απαιτήσεις από το προσωπικό. Τα καλώδια παρέχουν επίσης την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται από τα εσωτερικά στοιχεία κυκλώματος των συσκευασιών και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί καμία μπαταρία. Κάθε μονάδα έχει μια εφεδρική ασφαλή μπαταρία Λιθίου ικανή περίπου τρεις ώρες της χρήσης σε περίπτωση απώλειας ισχύος. Αυτή η μπαταρία ειδοποιεί επίσης σε περίπτωση που το κατοικίδιο ζώο έχει αποσυνδεθεί και απομακρυθεί από το ράφι.

Πώς ελέγχονται οι προσωπικότητες των Genpets;

Τα πακέτα σίτισης Genpet έχουν χρώμα που κωδικοποιείται και είναι ειδικά διαμορφωμένο με ένα μίγμα φαρμάκων συνήθειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει το Genpet, όπως ακριβώς φάρμακα για ανθρώπινη κατανάλωση όπως το Ritalin ή το Lithium που τροποποιούν τη συμπεριφορά. Κατά συνέπεια μπορούμε να τους ηρεμήσουμε ή να τους υποκινήσουμε χωρίς επιπλέον να πειράξουμε στη δομή του DNA.

Και παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος..

Τα εργαστήρια της Βιο- Genica χρησιμοποιούν πολύ-επίπεδα φίλτρα για να επαναχρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χημικές ουσίες και βιολογικά υλικά. Αυτή η τεχνική μας επιτρέπει τη μείωση απόβλητων που αποβάλλονται από τις εγκαταστάσεις μας στο περιβάλλον. Δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο στη φάση της επεξεργασίας αλλά και της παραγωγής, εμείς επίσης, να εξασφαλίσουμε προσοχή για το περιβάλλον στο μέλλον. Επειδή τα GenpetsTM είναι βιολογικό υλικό, είναι και πλήρως ανακυκλώσιμα. Αυτό είναι μόνο ένα περισσότερο παράδειγμα για το πώς η Bio-Genica ξεχωρίζει ως επιχείρηση που φτιάχνει το μέλλον φωτεινότερο.

Και η πραγματικότητα..

Όσοι ήδη έχουν φρικάρει από τα παραπάνω ίσως θα ανακουφιστούν με το να ακούσουν ότι τα Genpets είναι στη πραγματικότητα γλυπτά πλαστικού και λατέξ (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων κυκλώματος και της ρομποτικής) του Καναδού εμπορικού καλλιτέχνη Adam Brandejs…

Όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος όταν πρωτοπαρουσίασε τη δουλειά του σε μια από κοινού έκθεση της εργασίας του, το 2005, τα Genpets είναι μια προσπάθεια προβληματισμού της κοινής γνώμης για την έννοια της Γενετικής μηχανικής και για το πώς αισθάνονται σχετικά με το που μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η επιστήμη. Ο ίδιος δηλώνει:

“Δεν είμαι ενάντια στη Γενετική μηχανική, είμαι απλά διστακτικός για το που, πώς και από ποιους θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία. Αυτό συνοψίζει η τέχνη μου. Δεν θέλω να με περνάνε για κάποιο τρελλό ακτιβιστή ούτε από την άλλη ότι επιδοκιμάζω αυτή τη τεχνολογία. Η Γενετική Μηχανική θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιατρικές σημαντικές ανακαλύψεις που θα σώσει ζωές. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; ..Αυτό που κάνω είναι περισσότερο μια κριτική της εταιρικής ηθικής παρά της τεχνολογικής ηθικής. Εάν αναρωτιέστε ακόμα εάν τα Genpets είναι πραγματικά ή όχι, εντάξει, πολλοί ακόμα αναρωτιόνται αν είναι, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να τονίσω…

…Απλά, σταματήστε, και σκεφτείτε. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που πιθανώς-όπως και οι περισσότεροι που βλέπουνε την δουλειά μου-βρίσκετε ιδιαίτερα ενοχλητικό και όμως ίσως και να θελήστε ακόμα και να αγοράσετε ένα Genpet. Γιατί υπάρχει αυτή η τάση να αγοράζουμε προϊόντα ανεξάρτητα από το τι πραγματικά είναι αυτά; Και τι κάνει αυτό το θέμα τόσο ενοχλητικό ή ίσως και μη ενοχλητικό. Εξετάστε και τις δύο πλευρές του ζητήματος, και εξετάστε πώς εκτρέφουμε τα ζώα στα αγροκτήματα, και στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων σήμερα. Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Τα Genpets είναι η φυσική αντιπροσώπευση μιας ερώτησης. H Γενετική Μηχανική, όπως οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, υπόσχεται πολλά θετικά. Ως είδος εντούτοις τείνουμε να δίνουμε πολύ περισσότερη αξία στην τεχνολογία ως λυτρωτής μας από το ότι ίσως είναι. Μέσω των Genpets κάνω κριτική για την επίπτωση που η Γενετική Μηχανική μπορεί να έχει, γιατί όλοι ξέρουμε ότι στο κάτω-κάτω της γραφής είναι το κέρδος που κινεί τα νήματα. Το ερώτημα σχετικά με την Γενετική Μηχανική δεν είναι ίσως οι θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις της, ή το που μπορεί να μας οδηγήσει. Είναι περισσότερο εάν είμαστε ή όχι αρκετά υπεύθυνοι γι’ αυτήν..”

Το Genpets έχουν ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις όπου εκτέθηκαν ή μέσω της ιστοσελίδας τους (www.genpets.com) ή σε ενώ πολλοί τα θεώρησαν αληθινά κάνοντας κουβέντα και για προσπάθεια μποϊκοταρίσματος.

Ανέφικτη φαντασία, ή αλλιώς: “δεν γίνονται τέτοια πράγματα”;

Διαβάζοντας τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι δεν είναι παρά μια φάρσα για να διεγείρει συνειδήσεις ίσως εύκολα μπορεί κάποιος να απαξιώσει το μέγεθος του πράγματος του οποίου προϊδεάζει. Ότι αυτά δεν γίνονται, ότι είναι όπως στις ταινίες, μια άλλη πραγματικότητα που δεν αφορά την καθημερινή ζωή, απλά εξιτάρει τη φαντασία και το αισθητήριο του φόβου για το καινούργιο…Ωστόσο το πιο τρομακτικό στη παραπάνω περιγραφή δεν είναι το φανταστικό της κομμάτι όσο η ομοιότητα που έχει με αυτό που ονομάζεται πραγματικότητα της εμπορικής χρήσης της βιοτεχνολογίας με όλες τις δυνητικές κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.

Η περιγραφή του “προϊόντος” της Bio-Genica ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να μιμείται τον τις αντίστοιχες περιγραφές μεγάλων εταιρειών βιοτεχνολογίας όταν διαφημίζουν την ατζέντα και τα προϊόντα τους. Αρκεί μια ματιά στην ιστοσελίδα της Μονσαντο, των λόμπι των εταιρειών βιοτεχνολογίας ή το προσωπικό blog κάποιου “λαμπρού” επιστήμονα.. Ένα μπαράζ λέξεων και οραμάτων.. υποσχέσεις για “λαμπρό μέλλον”, πρoϊόντα που ταιριάζουν στις “σύγχρονες απαιτήσεις”. “Καινοτομία”, “αναπόφευκτη εξέλιξη”. Και φυσικά ανθρωπισμός: “καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας”, της φτώχιας, της αρρώστιας, του θανάτου. Γενετικά τροποποιημένα φυτά πατενταρισμένης τεχνολογίας, ιδιόκτητα γονίδια, βιοτεχνολογική-βιοχημική τροποποίηση βιολογικών λειτουργιών και συμπεριφοράς σύμφωνα με αποδεκτά χρησιμοθηρικά μοντέλα. Προσαρμογή των βασικών αρχών της ζωής σε πλαίσια εμπορεύσιμου υλικού. Εμπόριο, κέρδος, ιδιοκτησία. Κανένα όριο. Κανένα μέτρο. Και κάπου στο βάθος, πολιτική. Βιο-πολιτική. Έλεγχος. Κυριαρχία.

Η ευκολία με την οποία εισάγονται πια κανόνες του εμπορίου στην διαχείριση έμβιου υλικού και η χυδαιότητα με την οποία χρησιμοποιούνται έννοιες όπως πρόοδος, φροντίδα, ευθύνη έχει από καιρό ξεπεράσει την σφαίρα του φανταστικού και κινείται σε απόλυτα ρεαλιστικά πεδία. Η βιοτεχνολογία θεωρείται πια το νέο πεδίο οικονομικής δραστηριότητας με απρόβλεπτες συνέπειες. Γίνεται όλο και πιο εφικτό τα γονίδια, τα χαρακτηριστικά που μεταφέρουν, οι λειτουργίες ζωντανών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων, να χειραγωγηθούν και να προσαρμοσθούν σε μοντέλα παραγωγής. Το τελευταία έγκυρα οικονομικά έντυπα θεωρούν την βιοτεχνολογία ως τη νέα βιομηχανική επανάσταση και όποιος προλάβει θα κάνει τρελά κέρδη. Και, φυσικά, οποιοιδήποτε περιορισμοί και κριτική θεωρούνται εμπόδια αυτής της νέας οικονομικής ανάπτυξης που ξεπερνιούνται με μπόλικη σάλτσα υποσχέσεων, πολιτικής, δημοσίων σχέσεων και επιρροής στα κέντρα εξουσίας. Όσο για τυχόν εντονότερες αντιδράσεις, ο νόμος μπορεί να συνδράμει ποινικοποιώντας αυστηρά την καταστροφή και το ξερίζωμα οποιαδήποτε γ.τ. πειραματικής καλλιέργειας ή την απελευθέρωση πειραματόζωου από το κλουβί του.. (3).

Ωστόσο, ήδη πολλοί, πάρα πολλοί έχουν άλλη γνώμη. Κι αυτό γίνεται εμφανές. Το κίνημα κατά των γ.τ.ο.-και της βιοτεχνολογίας στη μορφή που υφίσταται,-έχει διευρυνθεί και αφορά πια πολλούς. Η πολεμική που αναπτύσσεται είναι έντονη και αρκούν κάποιες απλές αφορμές για να καταδείξουν το πραγματικό μέγεθος τις επίθεσης που πραγματοποιείται πια κατά τις ίδιας της φυσικής υπόστασης. Το Genpet δεν είναι παρά ένα γκροτέσκο αστείο. Η αδιαφορία μπορεί να επιτρέψει τέτοιες ιστορίες να γίνουν εφιαλτικό γεγονός.

28 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Ωω καιροί, ωωω ήθη...

Μείζω τούτων όψει...
Καλημέρα πάντως.

υ.γ. Δυσκολεύομαι πολύ ν' ανοίξω τη σελίδα σου πια. Κάτι συμβαίνει...

Unknown είπε...

Δυστυχώς Αλίκη μου, μπροστά στην χρηματική κερδοφορία (επιμένω, παρότι δεν γίνεται συστηματική προσπάθεια, καλύτερα να απεμπλέξουμε την οικονομία από το χρήμα) όλες οι φωνές καλύπτονται.
Τι να σχολιάσεις; Την προσωπική επικινδυνότητα; Την οικολογική επικινδυνότητα ή την ηθική επικινδυνότητα;
Στην πράξη Αλίκη μου το πρόβλημα δεν είναι το προϊόν, είναι οι λόγοι που δημιουργούνται τέτοια προϊόντα και οι λόγοι που δραστηριοποιούνται με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι.

Alkmini είπε...

π.Παναγιωτη

σωστα τα λες!!

χμ... με τι μπαινεις με Ιnternet Explorer η με Mozilla Firefox??
επειδη δεν μου εχουν πει αλλοι για καποιο προβλημα.
μηπως την εχω παραφορτωσει παλι??
θα το δω παντως και σ ευχαριστω
μια καλη μερα να εχεις.

Alkmini είπε...

@Νταρθ
εγω φρικαρω με τετοιες ειδησεις ασχετα αν μετα απο ψαξιμο , κατεληξα οτι (μαλλον) δεν ειναι αληθεια.
αυτο δεν σημαινει οτι ηταν μια δοκιμη να δουν πως θ αντιδρασει ο κοσμος και να βγει μετα στην παραγωγη η ακομα και στα ραφια.
γιατι ποιος μου λεει το αντιθετο? οτι κατι τετοιο δεν ειναι ηδη ετοιμο?
μα... θα πεσει φωτια να μας καψει.
που οδηγουμαστε πια??

Anastasios είπε...

Είμαι σίγουρος πως θα έχεις ακούσει / διαβάσει την ιστορία με το βάτραχο που τον θερμαίνουν σε νερό που βράζει σιγά - σιγά, κι αυτός το δέχεται στην αρχή γιατί θεωρεί πως είναι κάτι ευχάριστο, μέχρι που τελικά πεθαίνει μέσα στη διαδικασία αυτή.

Αν τον πέταγαν μέσα σε βραστό νερό θα έκανε ένα σάλτο και θα πεταγόταν έξω. Όμως με πονηριά τον έβρασαν σιγά - σιγά (στο ζουμί του, όπως λέει ο σοφός λαός μας).

Μήπως κάνουν και με εμάς τους ανθρώπους κάτι ανάλογο;;;

Λέω, μήπως;;;

rain είπε...

ΟΡΙΣΤΕ?
ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ?
ΜΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑ!
ΝΙΣΑΦΙ

Ανώνυμος είπε...

ρε το μπαγάσα!

πάντως αυτή η εποχή είναι η εποχή που όλα θεωρούνται αναλώσιμα ακόμη και η ανθρώπινη ζωή

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Που πάμε?Που θα καταλήξουμε στο τέλος?

Dorothy είπε...

OMG! Καλέ τι είναι αυτά?!? Να δούμε τί αλλό θα βγάλουν. (Ακόμα και αν παραβλέψουμε το ηθικό κομμάτι -που δεν παραβλέπεται με τίποτα!- είναι απίστευτα σκιαχτικά! Μπρρρρ!)

Δημιουργία είπε...

Ημαρτον Παναγια μου, τι αλλο θα δουμε! Παντως σαν γονιος θεωρω πως εχουμε μεγαλη ευθυνη στο τι προσφερουμε στα παιδια μας.

Kaveiros είπε...

Αίσχος!!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη δηλαδή ως ευαίσθητος ανθρωπος μιλάω σε ποιά ηπειρο κατοικούμε;
εδω ο κόσμος χάνεται και υμείς φιλοσοφήτε για κάποια φανταστικά αιματα (εμαθα ).Αισθητικώς χάρμα οφθαλμών και εκπλήξεων το ιστολόγιο αλλα τόση αποσταση απο την γή και τα δρώμενα εκπλήσει
Με σεβασμό πάντα

Alkmini είπε...

π.Αναστασιε μου το στειλαν στο mail μου αυτο με τον βατραχο και κατι τετοιο πρεπει να μας κανουν...
λεμε μηπως...

Alkmini είπε...

@βροχουλα
κατι παραπλασια παιχνιδια εχουν κυκλοφορησει σε μορφη ηλεκτρονικων.
ο φοβος μου ειναι μηπως μας προετοιμαζουν για κατι θριλερ...
λεμε μηπως...

Alkmini είπε...

Hλιογραφε με αφορμη το mail σου εψαξα και βρηκα σχετικα με τα "θριλερ" γιατι δεν το ειχα ακουσει.
ολα πια αναλωσιμα??!!! μα ολα??!!!!
καλο σου βραδυ.

Alkmini είπε...

@Eλενα
ελα ντε... αυτο αναρωτιεμαι εγω και οι υπολοιποι διαβαζοντας τη σημερινη αναρτηση.

Alkmini είπε...

@Ντοροθυ
μονο σκιαχτικα?
μα τι σκεφτεται το ανθρωπινο μυαλο!!!!!

Alkmini είπε...

@Κατερινα
σιγουρα υπαρχει ευθυνη οχι μονον στους γονεις αλλα και σε πολλους αλλους.
Ολα εχουν τα ορια τους.
καλο σου βραδυ.

Alkmini είπε...

@Καβειρε
καλησπερα!

Alkmini είπε...

@Ανωνυμε - η
υμεις με κρινετε ανωνυμως(??!!!!) οτι ζω σε αλλο πλανητη??!!!

καντε τον κοπο να ριξετε μια ματια σε προηγουμενες αναρτησεις μηπως καταλαβετε περι ημων
και καντε τον κοπο να βαλετε και ενα ονομα, φανταστικο οχι το πραγματικο σας.

Alkmini είπε...

@Ανωνυμε-η
ο σεβασμος σας μαρανε...!!!!

Ανώνυμος είπε...

ομολογώ ότι δεν το διάβασα όλο το κείμενο.
Τρόμαξα!!!

Ανώνυμος είπε...

ομολογω με εξοργιζει και με τρομαζει η ιδεα οτι πανε με καποιον τροπο να αντικαταστησουν τον ανθρωπο με μια κουκλα!!!σε λιγο θα βγαλουν κουκλες που θα τις μαλωνεις και θα χυνουν τεχνητα δακρυα!!!
ειπαμε εξελιξη,επιστημη αλλα ως ενα οριο!!!!!
δε βρησκουν κανενα φαρμακο καλυτερα για τον καρκινο ??που μου ασχολουνται με τετοια!!!λεω τωρα εγω!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεταλλαγμενη εποχη,διεστραμμενα μυαλα και μετα μας σκοτωνουν και μεσα στο δρομο για να μπει και το κερασακι στην τουρτα.
ΑΛΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΑΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΠΙΑ!

Alkmini είπε...

@Σωτηρη μου
και τι να διαβασεις...
τα πειραματα που κανουν για αντικατασταση του ανθρωπου, του ζωου σε μορφη παιχνιδιου??
Γιατι κατι μου βρωμαει στην ολη υποθεση, εμενα.

Δοκιμαστικη πτηση ειναι αυτη, για να δουν αντιδρασεις. Αν θα πουλησει...
Και γω τρομαζω.
καλη σου μερα.

Alkmini είπε...

@παπαρουνα μου
δικιο εχεις.
στις αρρωστιες και ειδικα στην μαστιγα που λεγεται καρκινος, δεν μπορει να βρεθει φαρμακο γιατι ειναι πολλα τα οικονομικα συμφεροντα.
ετσι παει πλεον, τι συμφερει, ποσα θα βγαλουμε??
ειμαι πολυ θυμωμενη.
καλη σου μερα.

Alkmini είπε...

Φαραωνα μου
αυτα τα διεστραμμενα μυαλα με φοβιζουν.
Αυτα τα μυαλα που τι ομορφα που θαταν να τα χρησιμοποιουσαν για καλο.
Αλλα ειπαμε το καλο δεν πουλαει.
Δεν εχει κερδος.
Μια καλημερα.

Αννα είπε...

Δεν έχω λόγια!!!
Τι θα δουμε ακομα........