Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

To ξέρατε ότι ...

Μπαστουνάκι γλειφιτζούρι γλυφιτζουρι

Το γλειφιτζούρι μπαστούνακι, έχει και αυτό συμβολική σημασία, αφού το σχήμα J παραπέμπει στο όνομα του Χριστού (Jesus) και το λευκό και κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει την αγνότητα του και το αίμα που έχυσε ο Χριστός πάνω στο σταυρό.

Κάλτσες στο τζάκι καλτσες

Η ιδέα για τις κρεμασμένες κάλτσες στο τζάκι συνδέεται με την ιστορία του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έσωσε τρεις κοπέλες βάζοντας χρυσά νομίσματα στην κάλτσα του πατέρα τους που κινδύνευε από χρεοκοπία.

  • Χριστουγεννιάτικο έλατο δεντροχριστουγ

Το πρώτο έλατο που άναψαν πολύχρωμα φωτάκια ήταν το 1882 στη Νέα Υόρκη, στο σπίτι του Έντουαρντ Τζόνσον, στενού συνεργάτη του Τόμας Έντισον και αντιπροέδρου της εταιρίας του. Το γεγονός καταγράφτηκε από την εφημερίδα Detroit Post and Tribune προκαλώντας δέος.

Γιρλάντες δέντρου γιρλάντα

Οι γιρλάντες που στολίζουμε στο χριστουγεννιάτικο μας δέντρο, αντιπροσωπεύουν ένα από τα θαύματα του Χριστού, αφού κάποια στιγμή ευλόγησε ένα δέντρο γεμάτο με ιστούς από αράχνες και αυτές μεταμορφώθηκαν σε κορδέλες.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες 01

Σε πολλούς λαούς οι μπάλες που κρεμάμε στο δέντρο συμβολίζουν τα γέλια του Χριστού. Σύμφωνα με το μύθο, η ιδέα προέρχεται από έναν καλλιτέχνη του δρόμου που δεν είχε τίποτα άλλο να του προσφέρει για τη γέννηση του.

Λεφτά για φτωχούς

Στην Αυστρία και στη γερμανία τα παιδιά ντύνονται με τις στολές των Τριων Μάγων, κρατούν στα χέρια τους ένα αστέρι και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψουν λεφτά για τους φτωχούς.

Σπίτια και Πρωτοχρονιά

Σε πολλά σπίτια της κεντρικής Ευρώπης τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς γράφουν τα αρχικά τω τριών μάγων (C+M+B 2009) για να πάει καλά το νέο έτος, τα αρχικά παραπέμπουν και στη φράση Christus Mansionem benedicat που σημαίνει : Ο Χριστός Ευλογεί Αυτό το Σπίτι.

Μάγοι και αστέρι christmas_star

Οι Τρεις Μάγοι, λέγεται ότι ακολούθησαν πορεία από βορρά προς νότο, προς την Ιουδαία, ενώ το αστέρι είχε πορεία από την Ανατολή προς τη δύση, κάτι που έκανε τον Αγιο Ιωάννη τον χρυσόστομο να υποστηρίζει ότι ήταν ένα θαύμα, θεωρώντας ότι πρόκειται για άγγελο κυρίου ή τον αρχάγγελο Γαβριήλ.

Τάρανδοι του Αη Βασίλη rocking-santa1

Τα ονόματα των 8 ιπτάμενων ταράνδων που οδηγούν το έλκηθρο του Άη Βασίλη είναι Ντάσερ, Ντάνσερ, Πράσνερ, Βίξεν, Κόμετ, Κιούμπιτ, Ντόνερ και Μπλίτζεν. Ο Ρούντολφ, ο τάραντος με την κόκκινη μύτη, προστέθηκε το 1939 με βάση μια ιστορία του Robert L. May.

Άγιος Βασίλης και ταχύτητα santa

Ο Άγιος Βασίλης - Santa Claus, για να προλάβει όλες τις αποστολές του, τα δώρα στα μικρά παιδιά, ξεπερνάει κατά 6.935 φορές την ταχύτητα του ήχου αφού τρέχει με 1.279 χιλιόμετρα το δεπτερόλεπτο.

Χιονισμένο τοπίο στη γέννηση του Χριστού φατνη

Το πιο πιθανό είναι η ιδέα αυτή να μεταδόθηκε γύρω στο 1843 όταν ο Άγγλος συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς έγραψε την ίσως πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη ιστορία για ένα πάμπλουτο, μα πολύ τσιγκούνη επιχειρηματία, τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Την εποχή που έγραψε ο Ντίκενς την ιστορία του επικρατούσε στην Αγγλία ένας παγετώνας. Η Αγγλία ήταν λοιπόν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καταχιονισμένη, όπως και το σενάριο του Ντίκενς. Γι’ αυτό ίσως να επικράτησε η άποψη πως το χιόνι είναι απαραίτητο για ωραία Χριστούγεννα.

Ο μύθος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου 992493-FB~Christmastime-at-Tivoli-Gardens-Copenhagen-Denmark-Posters

Ο μύθος για το πώς ξεκίνησαν οι άνθρωποι να βάζουν τα δέντρα στα σπίτια τους προέρχεται από την Γερμανία. Σύμφωνα με αυτόν μια οικογένεια δέχτηκε τη παραμονή των Χριστουγέννων ένα μικρό ταλαιπωρημένο αγόρι στο σπίτι της και το επόμενο πρωί το αγόρι είχε μεταμορφωθεί στον μικρό Χριστό ο οποίος πρόσφερε στην οικογένεια σαν δώρο ένα κλαδί έλατου.

Τι συμβολίζουν το λιβάνι, το χρυσάφι και τα σμύρνα μαγοι

Το Λιβάνι ήταν ένα άρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Ιουδαίοι και σαν δώρο συμβόλιζε πως ο Χριστός θα γινόταν αγαπητός. Το χρυσάφι ήταν το αγαθό των βασιλιάδων, πράγμα που συμβόλιζε την ιδιότητα ως βασιλιά που έχει ο Χριστός για τους Χριστιανούς. Η Σμύρνα ήταν άρωμα που τοποθετούσαν στους νεκρούς για να μυρίζουν ωραία, πράγμα που συμβόλιζε πως ο Χριστός θα υπέφερε και θα πέθαινε.

Η ιδέα των δώρων jojomercury-1071124131

Η ιδέα του να χαρίζουμε διάφορα πράγματα στα αγαπημένα μας πρόσωπα προήλθε από τα δώρα που έκαναν οι τρεις μάγοι στον μικρό Χριστό.

Ηλεκτρικά φωτάκια ροδια07

Αρχικά τα έλατα διακοσμούνταν με ειδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κεριά που συμβόλιζαν τα αστέρια. Επειδή όμως τα κεριά ήταν πολύ επικίνδυνα, ο Αμερικάνος Μόρις εφηύρε το 1895 τα ηλεκτρικά φωτάκια που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

Κάρτες και μοτίβα

Οι εικόνες και τα μοτίβα στις κάρτες, είναι πολλά και διάφορα. Αρχικά διακοσμούσαν τις κάρτες κυρίως,

η γέννηση του Χριστού γεννηση01 αλλά και διάφορα χιονισμένα τοπία, 349671335_2f691d9055 αργότερα γύρω στο 1910-1920 άρχισαν οι κάρτες να αποκτούν κορδέλες και άλλα στολίδια.

Σήμερα μπορεί να βρει κανείς όλων των ειδών κάρτες καρτα02 , ακόμα και με ευχές σε όλες τις γλώσσες.

Χιονάνθρωπος και κάρτες 20071212-riedel-gentleman-snowman

Στην σημερινή εποχή χρησιμοποιούμε τους χιονάνθρωπους στις χριστουγεννιάτικες κάρτες, 2-Snowman800-299872 γιατί θεωρείτε σαν αποδεικτικό στοιχείο πως θέλουμε τα Χριστούγεννα να είναι λευκά.

Άστρο Βηθλεέμ (i)

Η πρώτη σημαντική θεωρία που συνδέεται με άστρο της Βηθλεέμ είναι αυτή του Κέπλερ, την οποία διατύπωσε το 1606. Ο Κέπλερ αναφέρεται σε μια τριπλή συζυγία των πλανητών Δία και Κρόνου στον αστερισμό των Ιχθύων το 7 π.Χ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυο πλανήτες βρέθηκαν τρεις φορές ευθυγραμμισμένοι με τη Γη στον αστερισμό των Ιχθύων.

Άστρο Βηθλεέμ (ii)

Πρόσφατα ο αμερικανός αστρονόμος Μάϊκλ Μόλναρ ήρθε να προσθέσει τη δική του ενδιαφέρουσα εκδοχή στην ερμηνεία του φαινομένου του άστρου της Βηθλεέμ. Ο αστρονόμος ισχυρίζεται ότι έχει βρει την πρώτη αναφορά του αστεριού της Βηθλεέμ εκτός της Βίβλου.
Μετά από την μελέτη των συμβολισμών στα ρωμαϊκά νομίσματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «αστέρι» ήταν στην πραγματικότητα μια διπλή έκλειψη του Δία, σε μια σπάνια αστρολογική συζυγία που εμφανίστηκε στον αστερισμό του Κριού στις 20 Μαρτίου, του 6 π.Χ., και πάλι στις 17 Απριλίου, του 6 π.Χ. Την απόδειξη της θεωρία του ο Μάϊκλ Μόλναρ την βρήκε στο Mathesis, ένα βιβλίο που γράφτηκε από ένα Ρωμαίο αστρολόγο, ο οποίος αργότερα έγινε Χριστιανός, ονόματι Firmicus Maternus στο 334 μ.Χ.

Πρώτη Πρωτοχρονιά

Το 45 μ.χ., γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία η 1η Ιανουαρίου σαν η πρώτη ημέρα του νέου έτους, καθώς το ιουλιανό ημερολόγιο άρχισε να εφαρμόζεται.

Το πρώτο σε πωλήσεις χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Το περίφημο White Christmas (1942) με τη φωνή του Bing Crosby έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια πωλήσεις σαν single. Από το 1942, το White Christmas επανακυκλοφορεί κάθε χρόνο. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του τραγουδιού στα charts ήταν το Δεκέμβριο του 1998 όταν παρέμεινε εκεί για τρεις συνεχείς εβδομάδες.

Η ακριβότερη χριστουγεννιάτικη κάρτα

Η πιο ακριβή χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Devizes της Βρετανίας, στις 24 Νοεμβρίου του 2004 έναντι του ποσού των 20.000 λιρών Αγγλίας. Η χειροποίητη κάρτα, μεγέθους 13 x 8 cm φτιάχτηκε από το Βρετανό εικονογράφο John Calcott Horsley το 1843.

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνα καμπανεσ

Φαίνεται πως ο Sergio Rodriguez Villarreal έχει μια μανία με τα υπερμεγέθη χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μετά το στεφάνι, έφτιαξε το 2000 τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνα. Με ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο βάσης 3,85 μέτρα, η καμπάνα κατασκευάστηκε από 4,854 γυάλινα μπουκάλια.

Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου ήταν ένα έλατο της ποικιλίας Pseudotsga menziesii με ύψος 67,36 μέτρα. Το δέντρο στολίστηκε στο εμπορικό κέντρο Northgate Shopping Center στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το Δεκέμβριο του 1950. Στολισμένο και με αναμμένα τα φωτάκια του, το δέντρο ήταν τόσο εντυπωσιακό που παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα είχε ύψος 10,77 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Δημιουργοί της ήταν ο J. Terry Osborne και οι φίλοι του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, οι οποίοι την ολοκλήρωσαν το Σεπτέμβριο του 2004. Η τεραστίων διαστάσεων κάλτσα γέμισε με δώρα που διανεμήθηκαν σε άπορα παιδάκια.

Οι μεγαλύτερες νιφάδες χιονιού 312744883_d2f6af5403_m

Οι μεγαλύτερες νιφάδες χιονιού έπεσαν στις 28 Ιανουαρίου το 1887, στο Fort Keogh, στη Μοντάνα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας και η κάθε μία ήταν 38 εκ.

49 σχόλια:

eirini είπε...

38 εκατοστά νιφάδα;;;; Ποπό!!!!
Τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνώριζα Αλικάκι!!!
Αυτό με το μπαστουνάκι γλειφιτζούρι, ούτε που θα το φανταζόμουν!!!!
Μπράβο Αλίκη, πάντα οι αναρτήσεις σου είναι μοναδικές!!!!

Αχ!!!! εδώ δεν θα χιονίσει λίγο;!!!
Πάντως κάνει φοβερό κρύο!!!!!!!!

Φιλάκια πολλά και καλή γιορτινή εβδομάδα να έχουμε!!!

Anastasios είπε...

Πολύ ευχάριστη κι ενημερωτική ανάρτηση!

Απ' ό,τι βλέπω στο blog σου ο καιρός στ' Ανάπλι είναι χειρότερος απ' αυτόν του Λονδίνου.

Καλή εβδομάδα.

lakis είπε...

Μια φωτεινή ανάρτηση. Θαυμάζω το κουράγιο σου, που κάθισες και τα μάζεψες όλ' αυτά σ' ένα ποστ. Χρόνια πολλά και χαμογελαστά, σου εύχομαι

Fegia είπε...

Αλίκη μου.
Είσαι ένας θησαυρός πληροφοριών!
Να είσαι πάντα καλά και να περάσεις όπως επιθυμείς τις μέρες αυτές.
Φιλάκια

H.Constantinos είπε...

Τί άψογο ποστ, ούτε που τα ήξερα τα περισσότερα από αυτά!!
Αλλωστε είμαι και μικρός ακόμα...

Καλές γιορτές Θεία Αλίκη!

faraona είπε...

Alikaki μου χρονια πολλα και καλες γιορτες ευχομαι!!!
Μ υγεια και αγαπη!!!

φιλια κοριτσακι μου!

Δημιουργία είπε...

Πολύ ομορφη η σημερινή σου ανάρτηση. Για τα ζαχαρωτά μπαστουνακια, τις καλτσες και το πρωτο δεντρο που φωτιστηκε δεν ήξερα τοσες πληροφοριες! Να'σαι καλα Αλικη!

jk in your life είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.

Maria Tzirita είπε...

Πόσο όμορφα είναι αυτά που μας έγραψες πάλι Αλικάκι μου! Καλά λέω εγώ ότι είσαι σωστή εγκυκλοπαίδεια! Να έχεις όμορφα χριστούγεννα, να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς κι η νέα χρονιά να σου φέρει όλα τα καλά που λαχταράει η ψυχή σου! Ραντεβού τα Θεοφάνεια καλή μου, χίλια φιλιά!

Alkmini είπε...

@Ρηνιω μου
2 νιφαδες να φας στο κεφαλι, δεν θες και τιποτα αλλο, τεζαααα χαχα
ουτε γω τα γνωριζα κοριτσακι :)
θα χιονισει βρε, θα χιονισει θα σου δωσω αυριο αναλυτικη προγνωση καιρου. οκ?
φιλια στα μουτρα.

Alkmini είπε...

@π. Αναστασιε
σ ευχαριστω.
ο καιρος εδω "ταχει παιξει".
Ξεκινα η μερα με κρυο και μετα βγαζει ηλιο και μουρχεται να παω καμμια Αρβανιτια η Καραθωνα.
Καλη σου εβδομαδα και σενα.

Alkmini είπε...

@Λακη μου
ειμαι ψαχτηρι εγω.
μ αρεσει να ψαχνω και δεν υπαρχει περιπτωση οταν ψαχνω κατι να μην το βρω.
Χρονια σου Καλα και σε σενα.
φιλια.

Alkmini είπε...

@Φεγκια
γλυκε μου!
Σ ευχαριστω.
Σου ανταποδιδω τις ευχουλες σου.
Να περασεις και συ ομορφα και γιορτινα.
πολλα φιλια.

Alkmini είπε...

@Κωνσταντινε
μικρε μου, απο τωρα θ αρχισεις να μαθαινεις και μεχρι να μεγαλωσεις θα τα ξερεις (σχεδον) ολα.
φιλια ανεψουδακι μου.
η θεια Αλικη ;)

Alkmini είπε...

@Φαραωνιτσα
γλυκεια μου
σ ευχαριστω.
Αντευχομαι και σε σενα Καλες Γιορτες και να περασεις ομορφα με την οικογενεια σου.
φιλια στα μουτρακια.

Alkmini είπε...

@Κατερινιω μου

εγω σχεδον ολα δεν τα ηξερα.
Νασε και συ καλα γλυκεια μου.
πολλα φιλια.

Alkmini είπε...

@Jk
νασε καλα μικρε μου.
καλο σου βραδυ.

Alkmini είπε...

@Τζιριτακι
χιχι εγκυκλοπαιδεια εγινα?

σ ευχαριστω για τις ευχουλες και σου ευχομαι να περασεις και συ καλα - που ειναι καρασιγουρο- εκει στα βορεια στις φιλεναδες μας, αν και λιγο στεναχωρηθηκα που δεν θα σε δω, χαρηκα που θα πας να γνωρισεις ενα σωρο γλυκες Ροδαλενιες.
θα μου τις φιλησεις μια μια ξεχωριστα. οκ?
σμουτς @ σενα.

Dorothy είπε...

Ομολογώ ότι τα περισσότερα δεν τα γνώριζα. Πάντως βρε Αλικάκι, ο φουκαράς ο Santa όλο ατυχήματα παθαίνει στο μπλογκ σου! Μια που γκρεμοτσακίστηκε και του ήρθαν καπάκι τα λαμπιόνια, τώρα (εκεί που γράφεις για την ταχύτητα) στούκαρε στα χιόνια...Φτου-φτου σκόρδα, τον ματιάσαμε μου φαίνεται (και τον θέλω σώο και αβλαβή, τουλάχιστον μέχρι να μου φέρει το δώρο μου, χαχαχα!)

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Πολύ πολύ ενημερωτική η ανάρτησή σου, καθήσαμε με τα κορίτσια μου , την διαβάσαμε μαζί και μάθαμε πολλά !!
Εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος , οι μικρές ξετρελλάθηκαν με όλα αυτά !! Ενδιαφέροντα πράγματα , που ομολογώ οτι τα περισσότερα , δεν τα ήξερα !! Κουφαθήκαμε οικογενειακώς ειδικά με τις τεράστιες νιφάδες !! Οχι νιφάδες , αυτές ήταν χιονόμπαλες !!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΛΙΚΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ , ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΜΕ ΓΑΛΗΝΗ, ΜΕ ΧΑΡΑ !!!!
Φιλιά από όλες μας (σου στέλνουν και οι κόρες μου)

fvasileiou είπε...

Το πιο γιορταστικό trivial που έχω διαβάσει. Που δείχνει τις πολλές πατρίδες των Χριστουγέννων που επιζητούμε να γιορτάσουμε.

Χρόνια Πολλά - Πάντα και παντού χαρά και υγεία.

Alkmini είπε...

@Nτοροθυ
εγω φταιω που δεν εχει βαλει "κοφτη" στους ταρανδους?
Μα ταχυτητες ειναι αυτες που αναπτυσσει ο ερμος?
Και του τοχα πει. Στο τελος θα στουκαρει. Δεν μ ακουσε.

Το δωρο ομως στο εχει στειλει πριν στουκαρει. Ντοντ γουωρυ μπαιμπε ;)
σμουτς.

Alkmini είπε...

Αθηνουλα και κοριτσακια
σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις ευχουλες.
Αντευχομαι σε ολη την οικογενεια για Χαρουμενες Γιορτες.
φιλακια στα μουτρακια σας.
σμουτςςς

Alkmini είπε...

@fvasileiou
καλως ηρθες στο blogακι μου.
νεοφερμενος ε??
και σ ευχαριστω για το σχολιο σου.
σου ευχομαι Καλες γιορτες.
καλημερα.

akrat είπε...

38????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Ευτυχώς που οι καμπάνες αυτές δεν "βαράνε" γιατί αλλιώς....

Χρόνια πολλά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Απίστευτη ανάρτηση. Αρκετά έως πολλά δεν τα είχα...ματακούσει


ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

ΤΕΛΕΙΑ!!!!1
copy paste εννοείται,
που να βρώ συγκεντρωμένο τέτοιο θησαυρό!!!!
Θα το διαβάσω στο μικρό μου,
μα εγώ το είπα, είσαι ασυναγώνιστη,
ένα τεράστιο ευχαριστώ σίς!

Καλές γιορτές καλό μου,
υγεία και αγάπη πάνω απ' όλα!

Χίλια φιλιά!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Ευχές πολλές από ♥ας
μαζί με άνθη τριανταφυλλιάς
αφήνω στο blog αυτό
τούτο τον γιορτινό καιρό
να είστε πάντοτε καλά
να ‘χετε αγάπη στην ♥
και θα τα λέμε από εδώ
και απ’ τον κήπο του Theo

Αννα είπε...

Με του Χριστού τη γέννηση
κάνω ευχές για σένα
να ‘ναι τα χρόνια σου πολλά,
καλά κι ευτυχισμένα

mareld είπε...

Αλίκη μου!

Ενημερωτικές οι ανάρτήσεις σου
και ευχάριστες!

Να μου είσαι καλά και χαρούμενη!

Καλά Χριστούγεννα!

Πολλά φιλάκια!

Kaveiros είπε...

Καλά χριστούγεννα!!!:)

eirini είπε...

Αλικάκι μου Καλά Χριστούγεννα!!! Τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και προσωπική ευτυχία!!!!

Δημιουργία είπε...

Καλές γιορτές να περάσεις Αλίκη. Να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!

Dorothy είπε...

Καλά Χριστούγεννα Αλικάκι! Με υγεία και ευτυχία!Φιλάκια πολλά!

Άστρια είπε...

Πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Πολύ γιορτινή η ατμόσφαιρα του blog.

Έχουμε συναντηθεί σε πολλά σχόλια άλλων, έχω δει αρκετές αναρτήσεις σου και ήθελα από καιρό να σου γράψω.

Εύχομαι καλές γιορτές, με χαρά, αγάπη και υγεία :))

Alkmini είπε...

@ακρατ
Μαλιστα! 38!
Καλες Γιορτες να εχεις.

Alkmini είπε...

@Ναρθ
το φανταζεσαι να "βαρουσαν" ..
Χρονια σου Πολλα και καλα να περασεις.

Alkmini είπε...

@Γλαρενια μου
επισης, να περασεις ομορφα με την οικογενεια σου και του Χρονου να εισαι καλα.

Alkmini είπε...

@Σισ
εισαι κλεφτρα κανονικη ε? χιχι
Καλες Γιορτες και σε σας πατριωτακια
να περασετε ομορφα.
Με Υγεια.

Alkmini είπε...

@Τεο
σ ευχαριστω για τις ευχουλες σου
Σου αντευχομαι Καλες γιορτες με Υγεια και Χαρα.

Alkmini είπε...

@Αννουλα
να και η μαντιναδα-ευχουλες :)
σ ευχαριστω μικρη μου.
Χρονια Πολλα και Καλες Γιορτες και σε σενα.

Alkmini είπε...

@Μαρελντακι μου
να εισαι καλα κοπελα μου.
Σου ευχομαι κι γω οτι επιθυμεις αυτες τις γιορτες.
Υγεια να εχεις.
φιλια!

Alkmini είπε...

@Καβειρε
σ ευχαριστω. Καλα Χριστουγεννα να εχεις και συ. Με υγεια πανω απ ολα.

Alkmini είπε...

@Ρηνιω μου
και εσεις να εισαστε παντα καλα και ευτυχισμενοι.
Να περασετε ομορφα τις γιορτες.
φιλια πολλα.

Alkmini είπε...

@Κατερινιω μου
σ ευχαριστω. Και εσυ να εχεις ομορφες Γιορτες και να χαιρεσαι την οικογενεια σου.
φιλακια.

Alkmini είπε...

@Ντοροθακι μου
και συ μικρο μου να εχεις καλες γιορτες με Υγεια. Να περασεις οσο ομορφα μπορεις.
φιλακια πολλα στα μουτρακια.

Alkmini είπε...

@Αστρια
καλως την και σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τις ευχουλες.
Αντευχομαι να εχεις και συ Καλες γιορτες, με Υγεια και Χαρα.
Να εισαι παντα καλα.

Ανώνυμος είπε...

Full guarantee is offered that once you purchase a Keylogger companion,
you are probably better off reformatting your HDD with a fresh windows install.
keylogger software is a choice that should not be
used for some good purpose. The desktop hacked by the key logger tool will perform below normal and individuals
will witness a boost in the number of operating procedures.
This is according to research done by Websense Security Labs.


Here is my web site free keylogger