Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Tέτοια Ντροπή… πω πω τι θα είπαν οι κλέφτες?

ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ-EPIRUSGATE
Πέμπτη βράδυ. Εμείς στο ΄Αργος με φίλους και οι κλέφτες σπίτι μας να μην βρίσκουν τίποτα. Τσ τσ τσ. Ντράπηκαααααα πως ντράπηκααααααα. Μα να κάνουν τόσο κόπο οι άνθρωποι να μπουκάρουν στο σπίτι με δύο σκυλιά που να λυσσομανάν, παρακαλώ, αλλά σιγά μην τα φοβηθούν, το ένα στην αυλή , το άλλο δεμένο στην βεράντα. Άνοιξαν το δίπλα σπίτι από την κύρια είσοδο με μπλακ εντ ντεκερ μπήκαν πήραν τις βέρες του ανθρώπου και της συγχωρεμένης πια γυναίκας του που είχε πάνω στην τουαλέτα της κρεβατοκάμαρας και κάτι χρυσά σταυρουδάκια των παιδιών, τα βαφτιστικά τους.
Μετά πήδηξαν στο δικό μας μπαλκόνι. Εκεί που έχω το μικρό (σε μέγεθος) σκυλί μου τη Μέμα και μεγάλο σε ηλικία 16 χρονών, που η καημένη ούτε βλέπει, ούτε ακούει για να δώσει στην αστυνομία περιγραφή. Ξανά με μπλακ εντ ντεκερ την τζαμόπορτα με τα διπλά τζάμια, να μια τόσο δα μικρή τρυπούλα έκαναν στα τζάμια για να κατεβάσουν το πόμολο.  Βουρρρ για την κρεβατοκάμαρα μας που μάλλον είμαι η μοναδική γυναίκα που δεν είχα ποτέ και ούτε έχω “τουαλέτα” με μπιζουτιέρα και τα συναφή. Χρυσά κοσμήματα δεν έχω , εκτός από μια ψιλή αλυσιδίτσα του συγχωρεμένου του πατέρα μου, που είναι μαζί με τα χειροποίητα κοσμήματά μου, από πανιά , κλωστές μάλλινες και βαμβακερές και αυτά τα είχα στον κάτω όροφο. Λεφτά δεν έχουμε πλέον στο πορτοφόλι, πόσο μάλλον κρυμμένα στα συρτάρια και τις ντουλάπες. Μικροαναστάτωση κάνανε όχι τίποτα σπουδαία πράγματα, προφανώς κατάλαβαν ότι μπήκαν σε λάθος σπίτι.
Το χειρότερο όμως κομμάτι ήρθε μετά. Αστυνομία, το 100, CSI Nafplio, και τι σας πήραν? Τίποτα. Πώς τίποτα? Είδατε καλά? Ψάξατε? Ε ναι. Το λαπ τοπ? Μα δεν έχουμε λαπ τοπ. Χρυσαφικά? Ούτε απ αυτά έχουμε. Λεφτά? Ούτε απ αυτά. Μια απογοήτευση την διέκρινα στα μάτια των αστυνομικών. Μα τίποτα δεν έχει αυτό το ζευγάρι? Και γιατί μένει σ αυτήν εδώ την περιοχή?  Ξέχασα να σας πω ότι η περιοχή που μένουμε θεωρείται η Εκάλη του Ναυπλίου. Ναι , ναι, μονοκατοικίες και αυτές μεζονέτες παρακαλώ.
Αυτά με το κομμάτι της Αστυνομίας την Πέμπτη τη νύχτα προς Παρασκευή. Πού να κοιμηθούμε εμείς μετά. Να το μάτι γαρίδα. Πού να πάω την άλλη μέρα γραφείο εγώ? Με ξύπνησε στις 10 το κουδούνι που είχε έρθει η Σήμανση. Οχι που νόμιζα ότι εκεί τελείωσε η περιπέτειά μας. Αμ δε…. Χάλια με την καρβουνόσκονη για αποτυπώματα , που αλλού να δούμε , μου λένε. Πουθενά τους λέω. Εκεί στην τζαμόπορτα που ψάξατε καλά είναι.  Πάλι με κοίταξαν περίεργα. Τι περίμεναν δηλαδή να μου κάνουν όλο το σπίτι φούμο? Σιγά μην τους βρούνε.
Αφήστε  που είχα και ασυγύριστο το σπίτι και θα σκέφτηκαν ρε τι τεμπέλα είναι αυτή? Ωραία νοικοκυρά. Φεύγει και πριν φύγει δεν ρίχνει ένα συγύρισμα.  Μπορεί να σκεφτήκαν ότι τους πρόλαβαν άλλοι και ότι πολύτιμα είχαμε τα είχαν αρπάξει οι προηγούμενοι.
Αυτά που λέτε με τους κλέφτες. Εγώ πάντως έκανα το σταυρό μου που και τα δύο σκυλιά μου τα βρήκα καλά. Και τα τρία μάλλον γιατί στην αυλή είναι και το σκυλί του διπλανού μας. Που και εμείς είμαστε καλά και δεν μπήκαν στο σπίτι και να είμαστε μέσα. Τώρα όσον αφορά το φαινόμενο , νομίζω ότι θα χειροτερέψει και αυτό, όπως και πολλά άλλα…..

14 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Φαίνεται πως είμαι ο πρώτος που το διαβάζω. Καλή αποκατάσταση από την ταλαιπωρία, έστω κι αν ήταν χωρίς απώλειες. Ευτυχώς δεν ήσουν μέσα, να έχεις και την ψυχική τρομάρα ή τίποτε χειρότερο--δόξα τω Θεώ! Ομολογώ πάντως ότι όταν είδα τον τίτλο, σε άλλους "κλέφτες" πήγε το μυαλό μου, λόγω επικαιρότητος! Βλέπεις, το επάγγελμα έχει και διαβαθμίσεις.

Unknown είπε...

Καλά, βγάλε τώρα τα χρυσαφικά από το χρηματοκιβώτιο κάτω απ' το κρεβάτι! :p

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχ βρε Αλίκη μου, ακόμα κι αν τίποτα δεν πήραν, ήταν μια ταλαιπωρία πιστεύω!
Δυστυχώς φοβάμαι πλέον για τα χειρότερα!
Ευτυχώς που είστε όλοι καλά!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!

Anastasios είπε...

Καλά, Νέα Υόρκη έγινε και τ' Ανάπλι μας!!!

Να προσέχετε!

Alkmini είπε...

@φιλε Παπαγιάννη σ ευχαριστω.
Τωρα λεω ευτυχως που δεν ειμασταν μεσα γιατι δεν θελουν πολυ να σε στειλουν...
Κλεφτες και Αμαρτωλοι χαχαχα
πολλες διαβαθμισεις θα ελεγα.
Να εισαι καλα. Καλο σου βραδυ.

Alkmini είπε...

@Ntarth
τσ τσ τσ μην εισαι μαρτυριαρης ειπαμε.
φιλια.

Alkmini είπε...

@Ελενα μου να σου πω κατι
δεν αντεξα να συγχιστω η να αγχωθω και για αυτο. Το πετσι μου δεν αντεχει αλλα αγχη και στεναχωριες και το συζηταω διακωμωδόντας το. Τι αλλο να κανω.
φιλια πολλα.

Alkmini είπε...

@π.Αναστασιε
οταν σου χτυπησει την πορτα και το συζητας μετα ακους τι γινεται.
πολλες κλοπες και οχι βραδυ, μερα μεσημερι στο Αναπλι και με μηχανημα που χτυπαει τα χρυσα παρακαλω!
Μαλιστα....
Να εχεις ενα καλο βραδυ.

LIA είπε...

Αλίκη μου,

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι, σου εύχομαι.
Πολύ άσχημο συναίσθημα να βλέπεις το σπίτι σου, τον ιερό σου χώρο, καταπατημένο και λεηλατημένο και να νιώθεις αδύναμος να μπορείς να κάνεις κάτι.
Δυστυχώς από τώρα και πέρα, τα κρούσματα αυτά θα πληθαίνουν.
Δύσκολοι καιροί.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, για την άμεση βοήθειά σου, στο μπλογκόσπιτο, στα άσπρα κοχύλια.

Σε φιλώ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

KATERINA είπε...

πως σε καταλαβαινω δεν λεγεται ,εμενα ομως εγινε 2 μηνες αφου ειχα παντρευτει και δυστυχως βρηκαν τα χρυσαφικα του γαμου , μην φανταστεις τιποτα χρυσα της Οδου Βουκουρεστιου (εκει τα χρυσαφικα κανουν εκατομμυρια) αλλα χρυσαφικα αγορασμενα με αγαπη, το ρολοι που εκανε δωρο ο μπαμπας μου στον αντρα μου, τα δικα μου απο την πεθερα και ειδικα κατι μαργαριταρια που ειχα φερει απο Σιγκαπουρη, δεν θα ξεχασω την ασημοσκονη, ετσι την ειπα εγω ,που μου πασαλειψαν ολο το σπιτι οι αστυνομικοι, την συγχυση και τον θυμο που εκανε να περασει μερες. Καλο κουραγιο λοιπόν. Το δικο μου σπιτι εκει, ειναι στην 25ης Μαρτιου διπλα στο ΙΚΑ, αλλα δεν εχω ακουσει για ληστειες τιποτα απο τον διαχειριστη, βεβαια εμεις ερχομαστε το καλοκαιρι μονο και τις γιορτες. Ναστε καλα και γρηγορα να το ξεχασετε. φιλακια

Alkmini είπε...

@Λιακι μου
ετσι ειναι τα πραγματα. Παντα πιστευουμε οτι τα ασχημα συμβαινουν στους άλλους και οτι ποτε δεν θα συμβει σε μας τιποτα. Και οταν το παθαινουμε τοτε αντιλαμβανομαστε οτι βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι. Σημερα εγω χθες ο γειτονας αυριο ο παραδιπλα.
Οσον αφορα τα βιντεακια δεν κανει τιποτις καλε .
φιλακια πολλα πολλα και νασε παντα καλα.

Alkmini είπε...

@Τζι Κευ σ ευχαριστω καλε μου
και σε σενα ενα καλο μηνα.
καλο σου βραδυ.

Alkmini είπε...

@Κατερινιω σ εχω δει και εχω τσεκαρει οτι εχεις σπιτι και στο Ναυπλιο. Γι αυτο αν κατεβει πολυ θα ηθελα να γνωριστουμε και να πιουμε κανενα καφεδακι, αν το θελεις και εσυ.
Τωρα οσον αφορα τις κλοπες, θα στα πω απο κοντα τι γινεται στο Ναυπλιο.
φιλια πολλα.
και καλο καλοκαιρι

υγ. στειλε μου email το τηλ. σου και ποτε θα ερθεις.