Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Είναι κάποιες μέρες...

Είναι κάποιες στιγμές, είναι κάποιες φορές,

15963_w

είναι κάποιες μέρες που έρχονται τα πάνω κάτω. Το μεγαλύτερο λάθος μας είναι να τα θεωρούμε όλα δεδομένα. Εμ , τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν μιλάω για το μέλλον, μιλάω για το επόμενο δέκατο του δευτερολέπτου. Και ξαφνικά συμβαίνει κάτι και νοιώθεις να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου. Τώρα θα μου πείτε ο καθένας αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά τις καταστάσεις. Συμφωνώ. Εγώ μιλάω για μένα. Που έπεσα σε κενό με αναταράξεις και το ρημάδι το μυαλό παίζει τα παιχνίδια του. Και αν κολλήσει κάπου, άντε να το ξεκολίσεις. Με τίποτα. Αρνηση του ίππου προ του εμποδίου. Και όχι απλή άρνηση, φρενάρισμα τέτοιο που ο αναβάτης να φύγει με χίλια και να φάει τα μούτρα του.

Ακούω, βλέπω κάποιους που κάνουν σχέδια. Πρόγραμμα 5ετές. Ασε, χριστιανέ μου. Ξέρεις την άλλη μέρα που θα βρίσκεσαι? Δεν το ξέρεις.

Άγχος, νεύρα, υπολογισμούς... Μωρέ εγώ ένα έχω να πω. Η ζωή είναι ένα κλαπ των δακτύλων. Αυτό είναι. Η κάθε στιγμή που περνάει καλή ή κακή δεν θα ξανάρθει. Θα έρθουν άλλες καλύτερες (σπάνια) και χειρότερες (συνήθως). Καθόμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας. Ε και?

Πριν ένα χρόνο παρακολούθησα ένα σεμινάριο στα ΚΕΚΑΜΕΑ. Αυτό είναι ένα Κέντρο Αποκατάστασης Ατομών με Ειδικές Ανάγκες. Αυτό που μου έμεινε έντονα είναι ότι πέραν ολίγων περιπτώσεων , δεν γεννιέται κανείς ΑΜΕΑ. Του προκύπτει. Και αυτό μας έλεγε και ένας γιατρός - καθηγητής. "Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι την επόμενη στιγμή μπορεί να είστε εσείς ΑΜΕΑ". Πολύ σωστό!

Τώρα που πέρασαν οι "αναταράξεις" και λέγοντας αναταράξεις θυμήθηκα ένα αεροπορικό ταξίδι στα 19 μου Θεσσαλονίκη-Αθήνα που έκανα όσες προσευχές δεν έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή. Μισή ώρα ταξίδι, μισός αιώνας. Τώρα λοιπόν που πέρασαν οι αναταράξεις μπορώ να κάτσω να σκεφτώ ήρεμα και να πω αυτά που λέω. Νοιώθω ότι προστέθηκε ένα μικρό λιθαράκι στο φιλοσοφημένο μέρος του εαυτού μου. Μα θα πρέπει να περνάμε τέτοια για να ωριμάζουμε και να βλέπουμε τη ζωή με άλλο μάτι? Μάλλον. Αυτό είναι το τίμημα.

Το σημερινό ποστ δεν είναι

1ον. παραμύθι

2ον. ταξιδιωτικό

3ον. λαογραφικό

4ον. επιμορφωτικό.

Είναι αυτό που ήθελα να σας βγάλω εδώ, εσάς που σας νοιώθω κοντά μου, που σας νοιώθω φίλους μου, που θα έλεγα στην κολλητή μου πίνοντας καφέ και γεμίζοντας το τασάκι, σε κάποιο από τα cafe του Συντάγματος-Κολωνακίου που συνηθίζαμε να πηγαίνουμε όταν έμενα Αθήνα.

48 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κορίτσι μου έχεις απόλυτο δίκιο, όποτε έκανα σχέδια και διοργάνωσα κάτι ΠΟΤΕ δεν πραγματοποιήθηκε όπως το σχεδίασα.Λένε οτι όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει , ο Θεός γελάει..!Πριν 5 χρόνια ετοιμαζόμουνα θυμάμαι να κατεβώ στο μαγαζί μου όταν με πήρε η κόρη μου τηλ., εγώ βιαζόμουνα και της λέω : σου το κλείνω ,θα σε πάρω απο κάτω απο το μαγαζί .Έπεσα απο τις σκάλες με συντριπτική καταστροφή σφυρών και κνήμης και τις κόρες μου τις είδα στο νοσοκομείο..όποτε έδωσα προκαταβολή για διακοπές πάντα κάτι τύχαινε και δεν πήγαινα.Τώρα πιά έμαθα να λέω:- ότι πει ο Θεός , αν είναι να γίνει ,θα γίνει.Καλό Σαβ.Κυρ. καλή μου

nellinezi είπε...

Για αυτά τα ποστς σου σε έχω κατασυμπαθήσει Αλικάκι! Τα χρειάζομαι αυτά τα ποστς σου! :))

P. Kapodistrias είπε...

Ευθυκρισία, ισορροπία στη σκέψη και ξεκάθαρη ενατένιση της πραγματικότητας! Προσυπογράφω!
Καλή Κυριακή!

Ιφιγένεια είπε...

Μόνο όταν φτάνεις στα δύσκολα , να χάνεις την γη κάτω απο τα πόδια σου , συνειδητοποιείς οτι ... η ζωή μας είναι στιγμές ... και περνά και χάνεται...
Όταν χρειάστηκε εσπευσμένα να μπω για μια αρκετα σοβαρη επεμβαση στο νοσοκομείο , καταλαβα οτι τώρα είμαστε και μετα ... ποιος ξέρει ;;
Η ζωή όμως είναι γλυκιά και όμορφη ! Ρουφηξε της κάθε σταγόνα !
Όνειρα γλυκά !!

Alexis B είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=MsPSAHo4LcY&feature=related

Ενα ταξίδι είναι η ζωή.
Βάζεις στόχους, πορείες προδιαγράφεις αλλά.........
ποιός ξέρει που θα καταλήξεις...
Κράτα γερά το πυδάλιο λοιπόν και τα μάτια να ψάχνουν για την νηνεμία
Καλή Κυριακή

H.Constantinos είπε...

Ευτυχώς ο άνθρωπος ξεχνάει αρκετά εύκολα, και αρχίζει να ξαναβλέπει το μέλλον...
Είναι μία ικανότητα που του έχει δώσει η φύση, και όσο κι άν προσπαθήσει δεν μπορεί να την νικήσει. Είναι ωραίο όμως αυτό, δεν είναι;

H.Constantinos είπε...

Παρέλειψα: Είναι αυτή η ικανότητα που τον κάνει να μπορεί να χαίρεται ακόμη και με την προοπτική και όχι μόνο με την πραγμάτωσή της.
Πιστεύω ότι όταν σταματήσεις να κάνεις σχέδια γιά το μέλλον είσαι ήδη νεκρός. Δεν ζείς, απλώς υπάρχεις.

faraona είπε...

" Μωρέ εγώ ένα έχω να πω. Η ζωή είναι ένα κλαπ των δακτύλων."
Συμφωνω μαζι σου ,ειπες μια μεγαλη αληθεια.Γι αυτο ας ζουμε την καθε μας στιγμη με οσο μπορουμε περισσοτερα καλα αισθηματα.

Καλη Κυριακη

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, αυτή ή αυτές οι ημέρες πέρασαν.
Τα γεγονότα που τις σημάδεψαν, έκλεισαν κι αυτά τον κύκλο τους.

Κράτα τα καλά, διδάξου (αν μπορείς) από τα άσχημα και άρχισε να βάζεις στόχους και να σχεδιάζεις την καινούργια εικοσαετία.

Δεν είναι και πολλά τα είκοσι χρόνια άλλωστε...

Καλημέρα!

υγ...
μιλάω απολύτως σοβαρά!!!

Γωγώ Πακτίτη είπε...

θέλει δύναμη για να μπορεί κάποιος
να σκέφτεται ότι η ζωή μας είναι ένα ανοιγόκλειμα βλεφάρου μέσα στην αιωνιότητα...

καλημέρα Αλίκη μου...:)

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Είναι ένα ανοιγοκλείσιμο βλεφάρων σωστά, μα είναι μεγάλη η απόσταση που μεσολαβεί και το βρίσκω πολύ συναρπαστικό αυτό με όσα περιλαμβάνει.

(Κάτι τέτοια post aliki, με κάνουν να νιώθω ότι στην άλλη άκρη, βαθιά μέσα στην οθόνη, υπάρχουν άνθρωποι με σάρκα και ψυχή και όχι απλώς, ψηφιακοί, χάρτινοι χαρακτήρες μιας επίπλαστης πραγματικότητας)

Alkmini είπε...

@αχτιδουλα
μου αρεσε αυτο: "Λένε οτι όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει , ο Θεός γελάει.."!και πως να μην γελαει αλλωστε? λες και ειναι στο χερι μας το οτιδηποτε.
αλλα σχεδιαζεις και αλλα σου ερχονται. μακαρι να ειναι περαστικα αυτα που ερχονται.
καλο σ/κ γλυκεια μου.

Alkmini είπε...

@nellinezaki
μου, ενα απο τα ελαττωματα μου ειναι οτι δεν μπορω να κρυφτω. αν και καποτε επαιζα θεατρο (ερασιτεχνικα) στη ζωη μου ...με τιποτα...και οταν κατι θελω να το βγαλω το βγαζω.
σ ευχαριστω γλυκεια μου. να εισαι καλα.

Alkmini είπε...

ax πατερ παναγιωτη μου, γιατι μας παιδευει ο Θεος? σ αυτο μπορεις να μου απαντησεις? κατι θα ξερεις εσυ παραπανω απο εμας. δεν μπορει..
Καλη σου Κυριακη και σενα.

Alkmini είπε...

@Ιφιγενεια
ετσι ακριβως ειναι.
carpe diem.
καλο σου απογευμα γλυκεια μου.

Alkmini είπε...

@αλεξη
μου δεν ειναι παντα στο χερι μας το πηδαλιο. μπορει εκει που το κρατας γερα να εχεις βαλει ροτα για τη νηνεμια, να πεσεις σε θαλασσοταραχη. τοτε το πηδαλιο γυρναει σαν τρελο και δεν ξερεις που θα σε ριξει. στα βραχια η σε απανεμη παραλια?
Καλη Κυριακη και σε σενα.

Alkmini είπε...

@κωνσταντινε
μικρε μου θα συμφωνησω ως προς το οτι ειναι καλο ο ανθρωπος που ξεχναει ευκολα.πρεπει να ειναι μεσα στο ενστικτο της αυτοσυντηρησης. και δεν ειμαι υπερ του να σταματησουμε να κανουμε σχεδια. απλα λεωε οτι δεν ειναι τιποτα στο χερι μας. Ο Θεος μονο ξερει.
καλο απογευμα Κυριακης μικρε μου κωνσταντινε.

Alkmini είπε...

@φαραονα
μου, ετσι ειναι αν το καλοσκεφτεις, κι αν εχεις την ατυχια να ταρακουνηθεις. Μια σοφη κινεζικη παροιμια λεει :ζησε την καθε σου στιγμη σαν ναναι η τελευταια!
καλο απογευμα φαραονα μου. να εισαι καλα.

Alkmini είπε...

@Σωτηρη
φιλε μου 20ετια...???!!!!!
μα εγω προγραμματιζω απο 25ετια και πανω. τι ειναι η 20ετια!
καλησπερα σου!

υ.γ. το καταλαβα οτι μιλας σοβαρα. και γω σοβαρα σου απαντω!

Alkmini είπε...

@Γωγώ
μου πολλες φορες σκεφτομαι μηπως η ζωη δεν ειναι αυτη εδω. μηπως αυτο ειναι ενα συντομο περασμα. δοκιμασια? δεν ξερω. ποιος μπορει αλλωστε να απαντησει σ αυτο.
καλο σου απογευμα γωγω μου.

Alkmini είπε...

@γιωργο
μου ειναι οδυνηρα συναρπαστικο μερικες φορες.

και οσο για το τι υπαρχει πισω απο τις οθονες γιωργο μου θα σου πω. υπαρχουν ανθρωποι παντος ειδους.
σιγουρα με σαρκα και ψυχη. υπαρχουν ερωτες, παθη , ολα υπαρχουν στην αλλη πλευρα.

(αλλωστε εγω το ξερω πολυ καλα γιατι με τον συμβίο μου γνωριστηκαμε Ιντερνετικα πριν 8 χρονια στις 2 ακρες της Ευρωπης ο καθενας, τοτε :)

Alexis B είπε...

Αμ εδώ είναι Αλίκη το κόλπο. Να μήν τρομάξεις από την θαλασσοταραχή, να μήν αφήσεις το πηδάλιο να πάς να κρυφτείς από τον φόβο τών κυμάτων, αλλά να μείνεις εκεί, να τό παλέψεις να πάς εκεί που θές εσύ, γιατί αν τό αφήσεις ακυβέρνητο τότε σίγουρα θα πέσεις σε βράχια

http://www.youtube.com/watch?v=Mjl1g_JTnHs&feature=related

Καλή Κυριακή

kiki είπε...

Και επειδή η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη, πρέπει να τη ζούμε ωραία, σαν κάθε μέρα να είναι η τελευταία... Μόνο που το ξεχνάμε...

zero είπε...

Παρα πολυ καλο ποστ.
Μπραβο σου Αλικη
Την καλησπερα μου.

Alkmini είπε...

@αλεξη
ισως κι ναχεις δικιο.

Alkmini είπε...

@κικιτσα
ακριβως. δεν ξερω το να ξεχναμε οπως ειπε και ο κωνσταντινος, τελικα ειναι καλο ή κακο!
καλο σου βραδυ γλυκεια μου.

Alkmini είπε...

@ζερο
σ ευχαριστω.
καλο σου βραδυ.

"ζαχαρούλα.." είπε...

..ξέρεις τι λέω???
..η ζωή τρέχει και όποιος προλάβει , πρόλαβε...

έχεις απόλυτο δίκιο!!! μακάρι να μην χρειαζόταν να συμβεί κάτι που να δούμε την ζωή μας να περνάει κινηματογραφικά μπροστά μας σκεπτόμενοι πως "αυτό ήταν"... ούτως ώστε να εκτιμήσουμε το κάθε της λεπτό!!!!

καλό απόγευμα!!

Kaveiros είπε...

Προσφατα εφαγα μια χαστουκαρα
και εμπεδωσα αυτα που τωρα ειπες*
συμφωνω μαζι σου!

M-meggie είπε...

Αλικάκη μου αφού πέρασε αυτή η ανατάραξη και πριν την επόμενη, γλέντα το γλυκιά μου.
Με όλη μου την αγάπη καληνύχτα

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Πόσο αληθινή είσαι καλή μου.
Η ανάγκη πρέπει να βγαίνει από μέσα μας, και τότε γίνονται τα θαύματα. Να το ξέρεις!

Έχεις τόσο δίκιο σ' αυτά που λες. Αλλά πρέπει να έχεις πληρώσει δίδακτρα ζωής για να φτάσεις στο σημείο να εκτιμάς τις στιγμές και να ζεις για το σήμερα.

Εχω ένα καλαθάκι. Μαζεύω στιγμές, ακόμη και τις μικρούλες. Κάθε βράδυ τις μοντάρω και φτιάχνω το φιλμάκι της ημέρας. Είναι τόσο γλυκός ο ύπνος που έρχεται να με συντοφέψει.

Να σαι καλά φιλενάδα.
Σε φιλώ γλυκά.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Mariela είπε...

Καλημέρα! Πόσο συμφωνώ μαζί σου!
Η ζωή είναι στιγμές και μόνο, και την κάθε στιγμή πρέπει να τη ζούμε σαν να είναι η καλύτερη της υπόλοιπης ζωής μας...
Δουλεύω με ΑΜΕΑ (τους κάνω ζωγραφική)κι έτσι τόχω πάντα στο μυαλό μου!!
Πολύ ζεστό και φιλόξενο το μπλογκ σου!!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

"Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι την επόμενη στιγμή μπορεί να είστε εσείς ΑΜΕΑ"
Αλίκη καλημέρα! Σήμερα η αναρτησή σου, υπέροχη! :))

rain είπε...

Την μεγαλύτερη αλήθεια αποτυπώνεις εδώ μέσα κορίτσι μου..Ετσι έιναι, μια στιγμή μονάχα είναι αρκετή για ν'αλλάξουν όσα ποτέ θεώρησες δεδομένα..τουλάχιστον να'ναι περαστικά και κράτα τη γνώση καλή μου

faraona είπε...

Αλικακι σ ευχαριστω που μ εχεις στα λινκς σου σε βαζω κι εγω σημερα στο καρουσελ μου.

Marina είπε...

Πρώτη φορά έρχομαι στο μπλογκοπαραμύθι σου. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να προκυψει σε μισό δευτερόλεπτο. Το απρόβλεπτο ατύχημα το καταλαβαίνει κανείς αφού συνέλθει και τις επιπτώσεις του πολύ αργότερα ιδιαίτερα άμα κρατάνε μιά ζωή. Γι' αυτό λένε carpe diem, όποιος μπορεί αυτό κάνει.

Alkmini είπε...

@ζαχαρουλα ετσι ακριβως ειναι, οπως τα λες.
καλο σου απογευμα.

Alkmini είπε...

@καβειρε
σ ευχαριστω!

Alkmini είπε...

@νοτα
μου μεταξυ των αναταραξεων, κραταμε τη σακουλα κατω απο το στομα...
καλο σου απογευμα γλυκεια μου.

Alkmini είπε...

@κοκκινη ομπρελα
εχω πληρωσει για ιδιαιτερα...!
να εισαι και συ καλα πατριωτισσα.
φιλακια

Alkmini είπε...

ΕΡΩΤΗΞΗ: εγω το πρωι απαντησα στα σχολια της ζαχαρουλας, του καβειρου και της κοκκινης ομπρελας.
Μα που πηγαν τα σχολια μου? Κανουν βολτες στον κυβερνοχωρο?? Περιεργο!!
Τωρα ξαναπαντησα.

Alkmini είπε...

@Μαριέλα
Σ ευχαριστω για τα καλα σου λόγια και την επισκεψη στο μπλογκοσπιτο μου. :))
Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ καλη μου για την προσφορα σου σε αυτα τα Ατομα!
Περσυ που εκανα μια επισκεψη σαν πρακτικη ενος σεμιναριου σε μια ομαδα με ασθενειες της ψυχης, που υπαρχει εδω στο Ναυπλιο, υποσχεθηκα στην Κοιν.Λειτουργο να πηγαινω να τους κανω mixed media. Εως τωρα δεν τα καταφερα και πολυ με στεναχωρει αυτο.
Μπορει καποια στιγμη να μπορεσω να το κανω...
Να εισαι παντα καλα και να δινεις.

Alkmini είπε...

@Νικολα
φιλε σ ευχαριστω πολυ :))
Να εισαι παντα καλα και συ και η τοσο ομορφη οικογενεια σου.

Alkmini είπε...

@βροχουλα
τα ειπαμε και χθες...
ετσι ειναι καλη μου. Τουλαχιστον να ειναι για ολους περαστικα.
καλο απογευμα.

Alkmini είπε...

@Φαραονιτσα
μου ιιιιιιιιι και μ αρεσει το καρουσελλλλλλλ :))))
σ ευχαριστω.

Alkmini είπε...

@Μαρίνα
μου εγω εχω ερθει αρκετες φορες σ εσενα γιατι μ αρεσει το μπλογκοσπιτο σου, ασχετα αν δεν αφηνω σχολιο.
Carpe diem σίγουρα για οποιο μπορει.

aqua είπε...

Μετα από ένα τροχαίο ,πριν κάμποσα χρόνια,με βοηθησε η τύχη ή ο θεός και δεν έγινα ΑΜΕΑ.
Εχω βιώσει λοιπόν αυτό που λές και είναι έτσι ακριβώς!
Το θέμα όμως είναι οι άσχημες,παντός είδους εμπειρίες, να μας διδάσκουν πραγματικά και ν'αλλάζουν την ματιά μας στην ζωή.
Και για μένα αυτο είναι σοφία.
Κι όπως λες είναι το τίμημα για να γίνουμε λιγο καλύτεροι.
Καλό σου Βράδυ Αλικάκι!:)

Alkmini είπε...

@νερακι
μου, εσενα σε φυλαξε ο Θεος, αλλους ομως οχι.
σιγουρα πρεπει ασχημα συμβαντα να μας διδασκουν και να μην ξεχναμε...
να εισαι καλα καλη μου.